Gruszki z orzechami

Gruszki zapiekane z orzechami
Potrzebne produkty:

- 4 duże gruszki
- 4 łyżeczki płynnego miodu
- 40g orzechów włoskich
- 40g migdałów
- 40g orzechów laskowych
- cynamon lub przyprawa korzenna


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Blachędo ciasta wyłóż papierem do wypieków. Gruszki umuj, osusz, przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Ułóż na blasze otworami do góry. Orzechy i migdały pokrój i wymieszaj z płynnym miodem. Nałóż orzechowy farsz do zagłębień w gruszkach. Oprósz lekko cynamonem lub przyprawą. Zapiekaj ok. 15 minut.

1 porcja 220 g to: 3,4 ww oraz 1,86 WBT


Więcej przepisów znajdziesz w książce "Ciasta i desery dla diabetyków" dostępnej tutaj